top of page

Velkommen til Frederiksværk Gymnasium og HF

Sammen udvikler vi ambitioner

"På Frederiksværk Gymnasium og HF har alle pligt til at udfolde deres talenter.

Vi har ambitioner på egne og fællesskabets vegne.

Vi støtter og styrker de elever, som gennem ambitiøse studier gør deres bedste og viser vejen ind i fremtiden."

(Rektor Johnny Simonsen)

 

Frederiksværk Gymnasium og HF er et mellemstor almengymnasial uddannelsesinstitution, beliggende i naturskønne omgivelser i hjertet af Frederiksværk. Vores opland er Halsnæs Kommune og dele af det østlige Hillerød og Gribskov kommuner. Gymnasiet har eksisteret siden 1979 og har i øjeblikket ca. 460 elever og 65 medarbejdere.  

 

www.fvgh.dk

Visionen

Frederiksværk Gymnasium og HF (FVGH) har, som så mange andre, været udfordret på økonomien og har manglet overblik over muligheder og læringsudbytte ved brug af digitale medier. I perioden september 2013 - juni 2015 har jeg, sideløbende med mit arbejde, taget en master i IKT og læring, som følge af min interesse og overbevisning om, at der, i de digitale medier, er et kæmpestort, uforløst læringspotentiale. Samtidigt er det blevet mere og mere tydeligt, at et øget fokus på digital dannelse er nødvendigt for at kunne følge FVGH´s elever ind i det 21. århundrede. Det har således ikke skortet på opbakning fra ledelsens side til en udforskning af området, men samtidigt har det været svært at afsætte midler til et område, som der (endnu) ikke er ministerielle krav til. At sætte udviklingsprojekter igang i en hverdag hvor lærerkræfter, ledelse og eventuelle ‘spydspidser’ i forvejen er pressede på tid og økonomi, er da heller ikke en enkel proces. Da jeg blev inviteret med i netværket ‘Fra valg til vurdering’ i september 2014, var det derfor en unik mulighed for mig til at ‘få FVGH med på den digitale vogn’, og således leve op til vores skolevision. I løbet af projektets arbejde, har jeg nemlig kunnet lade mig inspirere af (og tilmed kopiere) dele af de andre deltagende gymnasiers arbejdsproces mod en it-skolestrategi.

Kommunikation

Allerførste skridt har været, at der på et pædagogisk råds møde 2013, er forsøgt afklaret hvilken forståelse lærerne på FVGH havde af begrebet ‘digital dannelse’. Det udmøntede sig i nogle fysiske noter fra hver faggruppe, hvor man, udover en begrebsdefinition, forsøgte at formulere hvilke behov for efteruddannelse der var behov for i den enkelte faggruppe. Det var tydeligt, at forståelsen af begrebet digital dannelse langt fra var enstartet, hverken indenfor faggrupperne eller indenfor lærerkollegiet som helhed. Næste skridt har været, at der er blevet oprettet et udvalg på FVGH med repræsentanter fra alle tre fakulteter, som har diskuteret begrebet digital dannelse og afklaret hvordan man allerede anvender it i forskellige fag og forskellige faglige sammenhænge. Også her er den manglende begrebsdefinition et problem - en matematiklærer mener fx at it i undervisningen er brug af det digitale værktøj Nspire, hvor dansklæreren mere opfatter it som et vilkår der har indflydelse både på litteraturen, kulturværdier etc.

Tredje skridt har derfor været, at jeg, i samarbejde med udvalget og efter at blive kraftigt inspireret af den proces Egaa har gennemgået, udarbejdede en powerpoint som blev fremlagt ved et PR-møde november 2015, hvor jeg lagde op til en refleksion over hvilken form den digitale dannelse (og dermed it-skolestrategien og -politikken) skal have på FVGH.

 

Powerpointen kan findes her.

Implementering og evaluering

Målet er, at der er ligger en færdig progressionsplan, som skal igangsættes august 2016 ved det nye skoleårs start. Af disse grunde er evaluering af proces og projekt endnu ikke foretaget, men alle erfaringer (fra de andre skolers lignende projekter) tyder på, at vedligeholdelse af it-strategien, bør være en fortløbende proces, da både medarbejdere og elever er i stadig forandring - ligesom resten af verden...

Please reload

bottom of page